18 Eylül 2020

Sanal Gerçeklik (VR) Sanat Eserlerinin Korunması

Sanal Gerçeklik (VR) Sanat Eserlerinin Korunması

Sabancı Üniversitesi ve digitalSSM yürütücülüğünde, Digilogue işbirliğiyle gerçekleştirilen “Teknolojik Sanat Eserlerinin Korunması” projesi konferansları, “Sanal Gerçeklik Sanat Eserlerinin Korunması” başlıklı iki bölümlük konuşma serisiyle devam ediyor. Sanal gerçeklik (VR) ortamında yaratılan sanat eserlerine dair koruma stratejilerinin tartışılacağı çevrimiçi etkinlikte konuşmacı olarak sanatçı Memo Akten ve Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği programı öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Balcısoy yer alıyor.

PROGRAM  

Sanatçı Söyleşisi: Memo Akten

Konferans: Vekiller ve Örneklemler. Sanal Ortamların Saklanması

Prof. Selim Balcısoy (Sabancı Üniversitesi)

 
Memo Akten
Memo Akten’in yeni teknoloji ve bilişim sistemleri mecralarındaki üretimi hareketli görüntü, kompozisyon, etkileşim içeren büyük ölçekli enstalasyonlar ve performansları kapsamaktadır. Sanatçı, malzeme olarak kodu kullandığı eserlerinde, davranışsal soyutlamalara ve hem doğal hem de insan merkezli süreçlerin verilerinin canlandırmalarına varır. 2013’te Forms adlı çalışmasıyla, medya sanatları alanında verilen Prix Ars Electronica Golden Nica ödülünü kazanan Akten’in eserleri The Grand Palais’de Artistes & Robots (Paris, 2018), The Barbican’da More than human (Londra, 2017) ve Victoria & Albert Museum’da Decode(Londra, 2009) gibi sergilerde yer aldı. Çalışmaları Moskova Modern Sanat Müzesi, Shanghay Ming Çağdaş Sanat Müzesi, Mori Sanat Müzesi ve Royal Opera House gibi mekânlarda sergilendi.

Selim Balcısoy
Prof. Dr. Selim Balcısoy, Lozan’da bulunan İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü’nden (EPFL) bilgisayar bilimi alanında doktora derecesini aldı. 2001-2004’te, ABD Dallas’ta bulunan Nokia Araştırma Merkezi’nde uzman araştırma mühendisi olarak görev aldı. ABD’den patent sahibi Balcısoy, 60’tan fazla yayında ortak yazardır. İlgi alanları görsel analitik, arttırılmış gerçeklik, veri görselleştirme ve kültürel miras konularını kapsamaktadır. Akademik çalışmalarına Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Bilimi ve Mühendislik Bölümü’nde devam eden Balcısoy, 2004’te VisioThink ve Health Mobile Software projelerini kurdu.

Multimedya

Diğer Etkinlikler

 Ertuğrul Salıcı: "Melek’in Unutmadıkları, Melek’i Hatırlayanlar: Bir Madalyonun Öyküsü"

30 Nisan 2024

Ertuğrul Salıcı: "Melek’in Unutmadıkları, Melek’i Hatırlayanlar: Bir Madalyonun Öyküsü"

Etkinlikler

Tümünü Görüntüle