Bahçe Masalları
SSM Öğrenme Programları, Haziran ve Temmuz aylarında her yaştan dinleyiciyi müze bahçesinde gerçekleşecek "Bahçe Masalları" etkinliğine davet ediyor.
Yaratıcı düşünme, merak etme ve fark etme gibi gelişimsel süreçleri destekleyen masallar, SSM’nin eşsiz bahçesi eşliğinde bizlere yaşadığımız çevreye şefkatle bakmayı ve hayal kurmayı hatırlatacak.
Dört hafta boyunca dört farklı masal etrafında buluşup rengârenk çiçekler, çeşit çeşit ağaçlar, hayvanlarla kurulan dostluklar ve mevsimlerin değişimi hakkındaki masalları dinleyeceğiz.
Ücretsiz gerçekleşecek program için kayıt gerekmemektedir.
Bahçe Masalları: Bencil Dev, 28 Haziran Salı, 11:30-12:15, Orta Bahçe
Rengârenk çiçeklerin, çeşit çeşit ağaçların olduğu çok güzel bir bahçe varmış. Bahçe, bir deve aitmiş ve onun evde olmadığı günlerde bahçede çocuklar oynarlarmış. Bir gün dev evine geri dönmüş ve bütün çocukları bahçesinden kovmuş. Bahçesi günden güne canlılığını yitirmiş. Mevsim kışa dönmüş. O tekrar çocukları içeriye alana kadar da bahar gelmemiş. Masal, çocukların bahçeye kavuşması ile gelen baharı ve açan çeşit çeşit çiçekleri anlatıyor.
Bahçe Masalları: Guguk Kuşu ile Saatçi Ustası, 5 Temmuz Salı, 11:30-12:15, Orta Bahçe
Tüm hayvanların güven içerisinde yaşadığı sık ağaçlı bir orman varmış. Toprağın altında, toprağın üzerinde, sularda, ağaçların dallarında yaşayan hayvanlar bahar geldiğinde yuvalarını kurar ve yeni yavrularını huzurla büyütürlermiş. Guguk kuşu ise biraz tembelmiş ve yumurtalarını kimse görmeden başka yuvalara bırakırmış. Bir gün, ormanda yaşayan saatçi ustasının kulübesine girmiş ve o görmeden şapkasının içine yumurtasını bırakıvermiş. Saatçi ustası yumurtayı görünce atamamış ve duvarda duran bir saatin yuvasına bırakıvermiş. Masal, bu yavru guguk kuşu ile saatçi ustasının dostluğunu ve guguklu saatin öyküsünü anlatıyor.
Bahçe Masalları: Gardırobun Rüyası, 19 Temmuz Salı, 11:30-12:15, Orta Bahçe
Baharın gelmesi ile birlikte, göçmen kuşlar da güz mevsiminde terk ettikleri ülkelere geri dönmeye başlamışlar. Kırmızı gagalı, sarı ayaklı bir kuş da uzun yolları aşıp, büyük kuşların anlattığı öykülerde duyduğu büyük çınar ağacını arıyormuş. Onun dallarında yuvasını kurmak ve yavrularına uçmayı bu güzel ağaçta öğretmek istiyormuş. Sonunda ona kavuşmuş ve uzun yıllar boyunca gittiği ülkelerden baharda geri döndüğünde onun dallarına kurmuş yuvasını. Masal, yıllar sonra yaşlanan ve kesilip gardırop yapılan bu ulu çınar ağacıyla kırmızı gagalı kuşun dostluğunu ve her bahar mevsiminde yeniden kavuşmalarını anlatıyor.
Bahçe Masalları: Kardelen, 26 Temmuz Salı, 11:30-12:15, Orta Bahçe
Soğuk geçen kışın sonunda çimenler toprağın altında canlanmaya başlamışlar. Küçük bir çimen, yanında duran kardelene dışarıya çıkmasını ve gelen baharı selamlamasını söylemiş. Kardelen, henüz erimemiş kar tabakasını aşıp dışarı çıkmasının imkânsız olduğunu düşünüyormuş ama çimen ne yapıp edip onu ikna etmiş. Kardelen toprağı delip yukarıya ulaştığında ise güneşin parlak ışığını ve sıcaklığını hissedip, baharın gelmiş olduğunu anlamış. Masal, kardelenlerin gözükmesi ile birlikte baharın gelişini, doğanın canlanışını anlatıyor.
Diğer Öğrenme Programları
Öğrenme Programları
Tümünü Görüntüle