12 Mayıs 2018

SSM Bahar Festivali

Sakıp Sabancı Müzesi, baharı coşkuyla karşılıyor! İlki geçen sene gerçekleştirilen SSM Bahar Festivali kapsamında bu yıl da Müze’nin Boğaz manzaralı bahçesi gün boyu sürecek bir şenliğe ev sahipliği yapacak. Sakıp Sabancı Müzesi’nin geleneksel etkinliklerinden Müzede Yoga, Atlı Köşk’ün ev sahipliği yaptığı koleksiyonların Müze yöneticileri tarafından anlatılacağı Koleksiyon Buluşmaları ve farklı yaş gruplarına yönelik çocuk eğitimleri, festival boyu takip edilebilecek etkinlikler arasında yer alıyor. Uninvited Jazz Band ile Bora Çeliker Blues Band’in sahne alacağı festivalde Swing Istanbul topluluğu da bir dans gösterisi gerçekleştirecek. Festival programı, Müze bahçesinde yer alan Boğaz manzaralı Fıstıklı Teras’ta, Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars’ın konseriyle sona erecek.

MÜZEDE YOGA / 09.00 – 10.00
SSM’nin eşsiz Boğaz manzarasına karşı, Cihangir Yoga eğitmenleri eşliğinde gerçekleştirilecek yoga seansı her seviyeden katılımcıya açık.
*Katılımcıların kendi matlarını getirmeleri gerekmektedir.

ÇOCUK ATÖLYELERİ / 10.00-17.30
SSM’de festivale özel çocuk atölyeleri bu kez bahar temalı atölyelerle gerçekleştiriliyor.
Çiçek Dikimi ve Yüzümdeki Doğa atölyeleri 15 kişi ile sınırlıdır. Diğer atölyelerimizde katılım sınırı yoktur.
10.00 – 12.00    Rüzgâr Gülü
10.30 - 11.00    Çiçek Dikimi
11.15 - 11.45    Çiçek Dikimi
12.00 - 12.40    Yüzümdeki Doğa
12.15 – 14.15    Şans Nalları
14.00 - 14.40    Yüzümdeki Doğa
15.00 - 15.30    Çiçek Dikimi
15.30 – 16.30    Çantalarda Karahindiba Çiçekleri
15.45 - 16.15    Çiçek Dikimi
16.30 - 17.00    Yüzümdeki Doğa
16.30 – 17.30    Taşlarla Resimler

Atölyelere katılımlarda rezervasyon alınmamaktadır.

UNINVITED JAZZ BAND / 10.00, 11.00, 14.30, 17.00
Swing parçalarıyla 1920’lerin New Orleans’ına gitmek ister misiniz? Caz çağı swing ve blues parçalarını yorumladıkları sokak performanslarıyla tanınan topluluk Uninvited Jazz Band, gün boyu gerçekleştirecekleri dört konserle SSM’de.
Jansky Tamamsky – Vokal/Trompet
Peter Salvucci – Saksofon
Kaan Mete – Gitar
Jack Butler – Trombon
Baran Say - Kontrbas

SWING ISTANBUL / 17.00 – 19.00
Başta Lindy hop olmak üzere jazz müziğinin altın çağı olarak adlandırılan swing dönemine ait danslara adanmış Swing Istanbul Dans Stüdyosu danslarıyla festivale renk katacaklar. İsteyen katılımcılarımız eşlik edebilir!

BORA ÇELİKER TRİO / 13.00-14.00, 15.30-16.30
Bora Çeliker Trio konserlerinde, Bora Çeliker'in 2013'te yayınlanan ilk albümü Borabook'tan ve Şubat'ta yayınlanan ikinci albümü Tersyüz'den bestelerin yanı sıra Irving Berlin, Cole Porter, Rodgers & Hart, Jimmie Van Heusen, Antonio Carlos Jobim gibi isimlerin bestelediği vokalli caz standardlarına ve bossa nova yorumlarına yer veriyor. Modern Mainstream, Hard Bop, Free Jazz gibi akımlardan beslenen üçlünün performansları dinamik ve yüksek tansiyonlu icralardan, içe dönük, ağır ballad'lara uzanan bir çeşitlilik içeriyor. Programın bir bölümünde Ece Şermet vokaliyle gruba katılacak.

Bora Çeliker: Gitar, vokal

Kristian Lind: Kontrbas

Kemal Emirel: Davul

Konuk Şarkıcı: Ece Şermet

KOLEKSİYON BULUŞMALARI / 15.00 – 16.00
SSM koleksiyon yöneticileri Ayşe Aldemir Kilercik ve Hüma Arslaner ile konservatör Nurçin Kural Özgörüş, Sabancı Ailesi’nin yıllar boyu ikamet ettiği Atlı Köşk’ün bir “ev-müze” olarak ev sahipliği yaptığı koleksiyonlarını ve eserlerin korunma önlemlerini anlatacak.

Y. MİM. BÜKE URAS ile ATLI KÖŞK'ÜN MİMARI EDOARDO de NARİ ÜZERİNE SÖYLEŞİ / 11.30 – 12.30
Yüksek Mimar Büke Uras Sakıp Sabancı Müzesi’nin ana binasının mimarı olan Edouard De Edoardo de Nari hakkında bir söyleşi yapacak.

Y. Mim. Büke Uras

“Atlı Köşk’ün Mimarı Edoardo de Nari (1874-1954)”

İstanbul’da, Osmanlı İmparatorluğu’nun son senelerinden erken Cumhuriyet’e evrilen süreçte tasarımlar ortaya koyan İtalyan mimar Edoardo de Nari, heterojen olduğu kadar ilginç ve renkli geçiş döneminin önemli aktörlerinden birisidir.

De Nari’nin önemi, bu sancılı değişim sürecinde, büyük toplumsal travmalarla tasfiye edilen kozmopolit Osmanlı burjuvazisinin estetik tercihlerinin temsilinde yatar. De Nari’nin birkaç sene önce ortaya çıkarılan, 1895 yılından 1954’te ölümüne kadar gerçekleştirdiği, içerisinde Atlı Köşk’ün de yer aldığı çok sayıda tasarımı içeren kapsamlı arşivi, aktif bir İstanbul mimarının perspektifinden, bir dönemi yalnızca mimari değil aynı zamanda sosyal ve kültürel anlamda farklı değerlendirmeye olanak sağlıyor.

AYHAN SİCİMOĞLU & LATIN ALL STARS / 19.30 – 21.00
Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, Boğaz manzarasını Latin ritimleriyle buluşturacakları bir performansla SSM’de. Boğaz’a karşı konumlanan Fıstıklı Teras’ta gerçekleştirilecek konserde izleyiciler salsa, mambo, bolero ve cha-cha gibi türlerden örneklerle dans ederek manzaranın tadını çıkarabilecek.
Ayhan Sicimoğlu
Yaima Aguirre Hechavarria – Vokal