26 Ocak 2024

YARI YIL ÇOCUK ATÖLYELERİ: Müzede An’da: Resimlerle Ebeveyn-Çocuk Diyaloğu (5-7 yaş)

Biletler için Mobilet’i ziyaret edebilirsiniz.

Müzede An’da Resimle Diyalog ebeveyn-çocuk atölyesi, Sakıp Sabancı Müzesi’nin yeni sergisine odaklanıyor. Katılımcı ebeveynler, çocuklarıyla birlikte Cumhuriyet döneminin değerli kadın sanatçılarından Melek Celâl Sofu’nun galeride yer alan farklı natürmort eserlerinin renk ve kompozisyonu ile açığa çıkan duygularını keşfediyor. Ardından, müze atölyesinde ebeveyn-çocuk etkileşimi odağında ortak bir sanat eseri üretiyorlar.

Ebeveynler, çocuklar büyüdükçe duygu farkındalığı ve düzenleme kapasitesini geliştirmeleri için kapsayıcı bir işlev görür. Bu çalışmada, sanat terapisinde ortak düzenleme (co-regulation) yöntemiyle ebeveynler, hem kendileri hem de çocuklarıyla duygusal bağlantı kurma fırsatı buluyor.

Etkinlik Başlangıç ve Bitiş Noktası: SSM Sera Atölye
Etkinlik Başlangıç ve Bitiş Saati: 11:00-13:00
Tasarlayan ve Uygulayan: Seren P. İlkdoğan / Dışavurumcu Sanat Terapisti

Etkinlik Kuralları:
Belirtilen etkinlik saati, atölyenin başlama saatidir.
Atölye bileti 1 çocuk ve 1 yetişkini kapsar. 1 yetişkinin eşlik etmesi zorunludur.
Organizasyon kaynaklı olmayan sebepler için ücret iadesi veya değişiklik yapılmaz.
Kapıda bilet satışı olmayacaktır.
Atölye malzemelerini SSM sağlar.
Rahat kıyafetler giyilmesi önerilir.
Organizasyon, öngörülmeyen ve kaçınılmaz nedenlerden ötürü programda her türlü değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Etkinliğe katılan kişilerin fotoğraf ve video çekimlerinin tanıtım materyallerinde kullanım hakkı etkinlik organizasyonuna ait olup katılımcı, etkinliğe katılarak bu hakkın kullanılmasını kabul etmektedir.

Diğer Atölyeler

Hikmet Onat Kayıkları Suya İniyor (8-11 yaş)

25 Mayıs 2024, 11:00

Hikmet Onat Kayıkları Suya İniyor (8-11 yaş)