10 Aralık 2023

Çocuk Atölyesi: Küçük Romantikler III: Osmanlı’da Romantik Olmak (7-9 yaş)

Biletler için Mobilet’i ziyaret edebilirsiniz.

“Küçük Romantikler” serisinin üçüncü atölyesinde çocuklar, Romantizm’in Osmanlıİmparatorluğu’ndaki izlerini takip edip; yaşadıkları şehre romantik bir çerçeveden bakacaklar. Sultan Abdülaziz’in Avrupa gezisi, dönüşünün ardından sarayın resim koleksiyonunu kurma çabaları ve sarayın himayesinde çalışan ressamlar, bu atölyenin odak noktasını oluşturuyor.
Katılımcılar, dönemin saray müziğinden bazı örnekler dinleyerek, sarayın değişim rüzgarına tanık olacaklar. Sonrasında dikkatlerini, Küçük Romantikler’in artık iyi tanıdığı bir ressam olan Ayvazovski’den de dersler alan, Sultan Abdülaziz’in oğlu Şehzade Abdülmecid Efendi’ye çevirecekler. Şehzade’nin tablolarındaki Romantik izlerin keşfine çıkarak, o dönemi bir de sarayın içerisinden keşfedecekler. Atölye boyunca gerçekleştirilecek mini aktivitelerin sonunda, hayallerindeki saray resim koleksiyonunun maketini tasarlayacaklar. Yaratıcılıkları ile öğrendiklerini birleştirecek olan çocuklar, acaba yeni kurulacak bir saray müzesinin küratörü olarak hangi eserleri koleksiyona katacak ve nasıl bir mekân yaratacaklar?

Etkinlik Başlangıç Noktası ve Saati: SSM Sera Atölye, 14:00
Bitiş Noktası ve Saati: SSM Sera Atölye, 16:00
Tasarlayan ve Uygulayan: SSM Eğitim ve Öğrenme Ekibi / Dr. Fatma Coşkuner

Etkinlik Kuralları:
- Belirtilen etkinlik saati, atölyenin başlama saatidir.
- Organizasyon kaynaklı olmayan sebepler için ücret iadesi veya değişiklik yapılmaz.
- Kapıda bilet satışı olmayacaktır.
- Atölye malzemelerini SSM sağlar.
- Rahat kıyafetler giyilmesi önerilir.
- Organizasyon, öngörülmeyen ve kaçınılmaz nedenlerden ötürü programda her türlü
değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
- Etkinliğe katılan kişilerin fotoğraf ve video çekimlerinin tanıtım materyallerinde
kullanım hakkı etkinlik organizasyonuna ait olup katılımcı, etkinliğe katılarak bu
hakkın kullanılmasını kabul etmektedir.

Diğer Atölyeler

Hikmet Onat Kayıkları Suya İniyor (8-11 yaş)

25 Mayıs 2024, 11:00

Hikmet Onat Kayıkları Suya İniyor (8-11 yaş)