11-26 Kasım 2023

Çocuk Atölyeleri

Bilet ve atölyeler hakkında detaylı bilgi Mobilet’te

SSM Öğrenme Programları, Kasım ayında Müzede An’da projesi, Resim Koleksiyonu, Arkeolojik Eserler, Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu’ ndan hareketle farklı yaş gruplarından çocuklara ve ebeveynlere yönelik çeşitli temalarda Türkçe ve İngilizce atölyeler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Kasım ayı itibari ile SSM Öğrenme Programları, Jr. Archaeologist işbirliği ile 5-9 yaş aralığındaki çocuklara arkeolojiyi tanıtmayı ve çocukta oluşan merak duygusunun bilinçli bilgi arayışına dönüştürülmesinde yardımcı olmayı hedefleyen öğrenme programlarına ev sahipliği yapmaya başlıyor.

SSM’de yer alan Müzede An’da projesi kapsamında, çocuklar için geliştirilen ve Sanat Terapisti Seren P. İlkdoğan tarafından yürütülen  “Resimle Diyalog” atölyesi, çocukları yaratıcı düşünmeye, duygularını sanat eseri üzerinden tanımlamaya ve grup içi sanatsal paylaşımda bulunmaya teşvik ediyor.

SSM Öğrenme Programları, Arkki işbirliği ile 4-6 ve 7-10 yaş aralığındaki çocukların mimarlık ve tasarım yoluyla genel inovasyon becerilerini öğrendikleri ve geliştirdikleri yaratıcı öğrenme programlarına ev sahipliği yapıyor.

SSM Öğrenme Programları, 7-10 yaş grubundaki çocuklara yönelik "Küçük Romantikler" isimli atölye serisine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Çocuklar, SSM Resim Koleksiyonu’nu sanat, müzik, tarih gibi çeşitli disiplinler odağında inceliyor. Program, sanatın ve kültürel mirasın anlaşılması, korunması ve sürdürülebilir olmasına yönelik bir kültürün çocuklarda erken yaşlarda oluşmasını amaçlıyor.
Dört atölye olarak planlanan öğrenme serisinin bu ay ikincisi düzenleniyor. Her birine ayrı ayrı katılım sağlanabilir, kazanımların tamamlanması adına serinin gelecek atölyelerine de  katılım sağlanması önerilir.

Önemli Bilgiler:

- Organizasyon kaynaklı olmayan sebepler için ücret iadesi veya değişiklik yapılmaz.
- 3-5 yaş ve 4-6 yaş  atölyelerinde, atölye bileti 1 çocuk ve 1 yetişkini kapsar. 1 yetişkinin eşlik etmesi zorunludur.
- Atölye malzemelerini SSM sağlar.
- Rahat kıyafetler giyilmesi önerilir.
– Etkinliğe katılan kişilerin fotoğraf ve video çekimlerinin tanıtım materyallerinde kullanım hakkı etkinlik organizasyonuna ait olup katılımcı, etkinliğe katılarak bu hakkın kullanılmasını kabul etmektedir.

Diğer Atölyeler

Hikmet Onat Kayıkları Suya İniyor (8-11 yaş)

25 Mayıs 2024, 11:00

Hikmet Onat Kayıkları Suya İniyor (8-11 yaş)