1 Haziran 2022

Tutkunun ve Direncin Portresi: David Hockney - Prof. Dr. Esra Aliçavuşoğlu

Görsel: David Hockney, Nichols Kanyonu / Nichols Canyon, 1980, tuval üzerine akrilik / acrylic on canvas, 213.4 x 152.4 cm.

Zamanımızın en önemli ve yaratıcı sanatçılarından biri olarak kabul edilen David Hockney’nin eserleri, Sakıp Sabancı Müzesi’nin ev sahipliği yaptığı Baharın Gelişi, Normandiya, 2020 sergisi ile ilk defa Türkiye’de sergileniyor. Covid-19 pandemisinin ilk dalgası sırasında, Normandiya'daki evinde ürettiği iPad resimlerinden oluşan sergi; kariyeri boyunca yeni teknolojileri ve yöntemleri araştıran, 2000’lerden bu yana iPhone ve iPad ile çizim yapan Hockney’nin sanatına ışık tutan etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Batı sanatı, çağdaş sanat ve çağdaş sanat müzeleri üzerine çalışmaları bulunan Prof. Dr. Esra Aliçavuşoğlu Karaveli, sergi kapsamında “Tutkunun ve Direncin Portresi: David Hockney” başlıklı bir konferans gerçekleştirecek.

Konferans, David Hockney’nin kariyerinin ilk dönemlerinden bugüne uzanan süreçte, sanat pratiğini şekillendiren temel unsurları ele alırken; 1960’larda Londra’da yaşanan değişimlerin, kültürel iklimin onun yapıtlarına nasıl yansıdığını da konu edecektir. Hockney uzun sanat yaşamı boyunca her türlü malzemeyi, her türlü konuyu, her türlü yeniliği sanatına yansıtmış; bir anlamda tutkusunu hiç yitirmemiştir. Sanat yapma direnci ne olursa olsun kırılmamış olan Hockney çeşitli yapıtlarının çözümlemeleri üzerinden ele alınacaktır.

Önemli bilgiler:
– Konferans, Zoom servisi üzerinden gerçekleştirilir. Konferansa katılım linki, kayıt işlemi sonrası gönderilecek e-postada paylaşılacağı için e-posta adresinizi belirtmeniz gerekmektedir.
– İnternet bağlantısından doğabilecek aksaklık ve mağduriyetlerden SSM sorumlu değildir.
– Katılımcıların, çevrimiçi programları veya bu programlar sırasında kullanılan her türden görsel, işitsel, yazılı materyali kaydetme, kopyalama, çoğaltma ve üçüncü kişilerle paylaşma hakkı yoktur. Aksi davranışlarda yasal sorumluluk katılımcıya aittir.

Günler ve Biletler

Etkinlik