5 Kasım 2010 - 13 Mart 2011

Ağa Han Müzesi Hazineleri

Bilet Al

Ağa Han Müzesi Hazineleri

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi'nde “Ağa Han Müzesi Hazineleri” başlıklı sergi 13 Mart 2011 Pazar günü son kez ziyaretçileriyle buluştu. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında, 5 Kasım 2010 - 13 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleşen sergi, en değerli İslam sanat eserleri koleksiyonlarından biri olan Ağa Han koleksiyonunun seçkin örneklerini sanatseverlerle buluşturdu. Sergide; seramik, ahşap, metal, kumaş gibi farklı materyallerden yapılmış ve üzerlerinde Kur’an’dan metinlerin yer aldığı objelerin yanı sıra elyazmaları ve minyatürler bir arada sunuldu. Sergide ayrıca, kitap sanatının İslam dünyasında yıllar içinde nasıl geliştiği ve kitap yapım teknikleri ele alındı.

Unutulmuş Bir Cumhuriyet Kadını: Bütün Yönleriyle Melek Celâl

26 Aralık 2023 - 23 Haziran 2024

Unutulmuş Bir Cumhuriyet Kadını: Bütün Yönleriyle Melek Celâl

Mağaza

Ağa Han Müzesi Hazineleri" - Katalog"
"Ağa Han Müzesi Hazineleri" - Katalog

500 ₺

Satın Al
SSM Mağaza
Ağa Han Müzesi Hazineleri" - Katalog"
Mağazaya Git
SSM Dostu Kart Avantajları

Sakıp Sabancı Müzesi üyelik programıyla yıl boyu ayrıcalıklı bir müze deneyimi yaşayın. Bir sene boyunca birbirinden farklı ayrıcalıklardan yararlanın, sevdiklerinize de hediye ederek onlara destek ve ilham kaynağı olun.

Kart Satın Al