15 Nisan 2010 - 27 Haziran 2010

Bilet Al

Fırça ve Kalemin İzinde Sınırları Aşmak

Sakıp Sabancı Müzesi, 2010 Türkiye’de Japonya Mevsimi münasebetiyle ve Mitsubishi Corporation ile Japan Tobacco’nun işbirliğiyle Fırça ve Kalemin İzinde Sınırları Aşmak başlıklı sergiye evsahipliği yaptı. SSM’nin bu sergiyi düzenlemekteki ana amacı Osmanlı, Uzakdoğu ve Latin kaligrafisinden bazı güzel örnekleri sergileyerek ziyaretçileri bu sanatla tanıştırmaktı. Serginin küratörlüğünü SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer, SSM Danışmanı Dr. Filiz Çağman, MG Latin Kaligrafisi Okulu Başkanı Ms Muriel Gaggini ve Kampo Müzesi Direktörü Ms Yuri Harada üstlendi.

Serginin bir diğer amacı ziyaretçileri usta kaligrafların ince ince işledikleri harflere kattıkları duyguları keşfetmeye teşvik etmekti. Bu amaç doğrultusunda, SSM’nin Osmanlı Hat Koleksiyonu’ndan seçmeler ile Japonya’daki Kampo Müzesi’nden gelen Çin ve Japon kaligrafisi örnekleri sergilendi. Latin kaligrafisinin tarihsel bazı örneklerinin yanı sıra MG Latin Kaligrafisi Okulu sanatçılarının yazdığı bazı ünlü Türkçe metinler de sunuldu. Sergi çerçevesinde, kaligrafi sanatı ve kuramını öğretmek üzere atölyeler düzenlendi.

Eserlerden

Seçmeler

En'am-ı Şerif

Transcending Borders With Brush And Pen[;]Fırça ve Kalemin İzinde Sınırları Aşmak

Unutulmuş Bir Cumhuriyet Kadını: Bütün Yönleriyle Melek Celâl

26 Aralık 2023 - 23 Haziran 2024

Unutulmuş Bir Cumhuriyet Kadını: Bütün Yönleriyle Melek Celâl

Mağaza

Ücretsiz

Satın Al (Tükendi)
SSM Mağaza
Mağazaya Git
SSM Dostu Kart Avantajları

Sakıp Sabancı Müzesi üyelik programıyla yıl boyu ayrıcalıklı bir müze deneyimi yaşayın. Bir sene boyunca birbirinden farklı ayrıcalıklardan yararlanın, sevdiklerinize de hediye ederek onlara destek ve ilham kaynağı olun.

Kart Satın Al