19 Kasım 2009 - 20 Mart 2010

Osmanlı Döneminde Venedik ve İstanbul; Nam-ı Diğer Aşk

Bilet Al

Osmanlı Döneminde Venedik ve İstanbul; Nam-ı Diğer Aşk

İtalya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano’nun Türkiye’ye yaptığı resmi ziyaret kapsamında düzenlenen ve Sabancı Holding’in katkılarıyla gerçekleştirilen, Osmanlı Döneminde Venedik ve İstanbul; Nam-ı Diğer Aşk başlıklı sergi 19 Kasım 2009 - 20 Mart 2010 tarihleri arasında S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nde (SSM) sanatseverlerle buluştu. İstanbul 2010 Kültür Başkenti’nin ilk etkinliği olarak gerçekleştirilen sergiyle, 15. yüzyıldan 20. yüzyıla uzanan dönemde, iki kent arasındaki karşılıklı etkileşimin ve tarihsel birliktelik anlatıldı.

Sergide Venedik müzeleri koleksiyonlarından seçilen eserlerle Topkapı Sarayı Müzesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Pera Müzesi ve Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi’nden seçilen eserler yer aldı. Türkiye’deki müzelerden gelen ve ortak bir geçmişi temsil eden eserler; yoğun tarihi, sosyal ve ticari ilişkiler döneminin İstanbul cephesinde yaşananların tanıkları olarak, Venedik’ten gelen eserlere eşlik etti. Böylece sergi, iki şehir arasındaki yakın diplomatik, askeri, ticari ve sanatsal ilişkileri, karşılıklı etkileşim ve iç içe geçmişliği gözler önüne serdi.

Unutulmuş Bir Cumhuriyet Kadını: Bütün Yönleriyle Melek Celâl

26 Aralık 2023 - 23 Haziran 2024

Unutulmuş Bir Cumhuriyet Kadını: Bütün Yönleriyle Melek Celâl

Mağaza

Osmanlı Döneminde Venedik ve İstanbul

Ücretsiz

Satın Al (Tükendi)
SSM Mağaza
Osmanlı Döneminde Venedik ve İstanbul
Mağazaya Git
SSM Dostu Kart Avantajları

Sakıp Sabancı Müzesi üyelik programıyla yıl boyu ayrıcalıklı bir müze deneyimi yaşayın. Bir sene boyunca birbirinden farklı ayrıcalıklardan yararlanın, sevdiklerinize de hediye ederek onlara destek ve ilham kaynağı olun.

Kart Satın Al