9 Eylül 2009 - 1 Kasım 2009

Joseph Beuys ve Öğrencileri - Deutsche Bank Koleksiyonu

Bilet Al

Joseph Beuys ve Öğrencileri - Deutsche Bank Koleksiyonu

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Türkiye’deki 100. yılını kutlayan Deutsche Bank’ın işbirliğiyle, 09 Eylül - 01 Kasım 2009 tarihleri arasında, “Joseph Beuys ve Öğrencileri - Deutsche Bank Koleksiyonu’ndan Seçmeler” başlıklı sergiye ev sahipliği yaptı.

Küratörlüğünü Deutsche Bank Sanat Direktörü Friedhelm Hütte ile sanat eleştirmeni Ahu Antmen’in yaptığı sergi, çağdaş sanatın efsanevi öncüsü Joseph Beuys’un kağıt üzerinde gerçekleştirdiği çalışmalarla; önde gelen öğrencilerinden Peter Angermann, Lothar Baumgarten, Walter Dahn, Felix Droese, Imi Giese, Jörg Immendorff, Anselm Kiefer, Imi Knoebel, Inge Mahn, Ulrich Meister, Meuser, Blinky Palermo, Katharina Sieverding ve Norbert Tadeusz’un desen, fotoğraf ve baskılarını ilk kez bir araya getirdi.

“Öğretmenliğim en büyük eserimdir. Gerisi teferruattır.” diyen Beuys, 1961’den okuldan çıkarıldığı 1972 yılına kadar, Düsseldorf Sanat Akademisi’nde 300’den fazla öğrenci yetiştirdi. Sanatsal arayışlarından bağımsız, kendini bir eğitimci olarak gören sanatçı, öğrencilerini de kendi yollarını bulmaya teşvik etmesiyle biliniyor. Sergi, 350’yi aşkın eserle, Beuys’un karizmatik bir öğretmen olarak teşvik ettiği bütün sanatsal yaklaşımların bir yelpazesini sundu. Ayrıca, çağdaş sanatın en önemli dönemlerinden birini ve Joseph Beuys’un öğrencileri üzerinde bugün bile devam eden etkisini gözler önüne serdi.

Joseph Beuys and His Students – Works from the Deutsche Bank Collection[;]Joseph Beuys ve Öğrencileri - Deutsche Bank Koleksiyonu

Joseph Beuys'un Genişletilmiş Sanat Kavramı, Toplumsal Heykel ve Demokrasi Sorunu

24 Ekim 2009

Mağaza

"Joseph Beuys ve Öğrencileri - Deutsche Bank Koleksiyonu" - Katalog

18.5 ₺

Satın Al (Tükendi)
SSM Mağaza
"Joseph Beuys ve Öğrencileri - Deutsche Bank Koleksiyonu" - Katalog
Mağazaya Git
SSM Dostu Kart Avantajları

Sakıp Sabancı Müzesi üyelik programıyla yıl boyu ayrıcalıklı bir müze deneyimi yaşayın. Bir sene boyunca birbirinden farklı ayrıcalıklardan yararlanın, sevdiklerinize de hediye ederek onlara destek ve ilham kaynağı olun.

Kart Satın Al