13 Temmuz 2005 - 9 Ekim 2005

17. Yüzyıl Avrupasında Türk İmajı

Bilet Al

17. Yüzyıl Avrupasında Türk İmajı

Credit Suisse'in katkılarıyla düzenlenen 17. yüzyıl Avrupa'sında Türk İmajı adlı sergide, Slovenya başta olmak üzere Orta Avrupa'daki çeşitli Müze koleksiyonları ile İngiltere ve Türkiye'deki özel koleksiyonlardan derlenen 92 yağlıboya portre, panorama ve gravür sergilendi.

Sergide, Türk korkusunun büyük bir meraka dönüştüğü, Türklere karşı savaşan kesimlerin savaş ertesi kendi yurtlarında düşmanlarının kıyafetine bürünerek yaptırdıkları portrelerin yaygınlığı, Osmanlı topraklarına ait savaş ganimeti, hediye veya ticaret yolu ile edinilmiş malzemenin Avrupa sosyal yaşamında oynadığı önemli rolün sanata yansıyan izdüşümü irdelendi.

Unutulmuş Bir Cumhuriyet Kadını: Bütün Yönleriyle Melek Celâl

26 Aralık 2023 - 23 Haziran 2024

Unutulmuş Bir Cumhuriyet Kadını: Bütün Yönleriyle Melek Celâl

Mağaza

17. yüzyıl Avrupasında Türk imajı

Ücretsiz

Satın Al (Tükendi)
SSM Mağaza
17. yüzyıl Avrupasında Türk imajı
Mağazaya Git
SSM Dostu Kart Avantajları

Sakıp Sabancı Müzesi üyelik programıyla yıl boyu ayrıcalıklı bir müze deneyimi yaşayın. Bir sene boyunca birbirinden farklı ayrıcalıklardan yararlanın, sevdiklerinize de hediye ederek onlara destek ve ilham kaynağı olun.

Kart Satın Al