8 Haziran 2022

David Hockney ve Mecralar Arasılık - Beril Sezen

Görsel: David Hockney, İskambil Oynayanlar / The Card Players, 2015, kâğıt üzerine basılmış fotoğrafik çizim / photographic drawing printed on paper, 25 baskıdan biri / Edition of 25, 107.3 x 107.3 cm.

Zamanımızın en önemli ve yaratıcı sanatçılarından biri olarak kabul edilen David Hockney’nin eserleri, Sakıp Sabancı Müzesi’nin ev sahipliği yaptığı Baharın Gelişi, Normandiya, 2020 sergisi ile ilk defa Türkiye’de sergileniyor. Covid-19 pandemisinin ilk dalgası sırasında, Normandiya'daki evinde ürettiği iPad resimlerinden oluşan sergi; kariyeri boyunca yeni teknolojileri ve yöntemleri araştıran, 2000’lerden bu yana iPhone ve iPad ile çizim yapan Hockney’nin sanatına ışık tutan etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Mimari tasarım ve görsel iletişim alanlarında çeşitli üniversitelerde dersler veren Beril Sezen, sergi kapsamında “David Hockney ve Mecralar Arasılık” başlıklı bir konferans gerçekleştirecek.

Konferans, Hockney’nin farklı iki sanat formu – resim ve fotoğraf – ile farklı iki mecrayı  – analog ve dijital – etkileşime sokan ‘‘Fotografik Çizimler’’ adlı işlerine odaklanacaktır. Birbiriyle kaynaştırılan bu sanatsal alan ve teknikler, söz konusu icraatlarda yeni bir görüntü ve ona ilişkin yeni bir duyum sunma gücüne kavuşmaktadır. Hockney’i bir ressam olarak fotoğrafla didişmeye götüren sebepler sadece fotografik üretimi dönüştürmekle kalmamakta, yeni medyanın devreye girmesiyle birlikte, resmin imkânlarını da yeniden düşünmeyi mümkün kılmaktadır.

Önemli Bilgiler:
- Etkinlik, müze konferans salonunda gerçekleştirilir. Konferanslara ücretsiz katılım için kayıt oluşturulması gerekir.

Günler ve Biletler

Etkinlik

Ücretsiz

Konferans - David Hockney ve Mecralar Arasılık