18 Mayıs 2022

"Pop Sanat Nedir, Ne Değildir?" - Doç. Dr. Ayşe Hazar Köksal

Görsel: Andy Warhol (1928-1987), Campbell’in Çorba Konserveleri / Campbell’s Soup Cans, 1962. © 2022 Andy Warhol Foundation

Zamanımızın en önemli ve yaratıcı sanatçılarından biri olarak kabul edilen David Hockney’nin eserleri, Sakıp Sabancı Müzesi’nin ev sahipliği yaptığı Baharın Gelişi, Normandiya, 2020 sergisi ile ilk defa Türkiye’de sergileniyor. Covid-19 pandemisinin ilk dalgası sırasında, Normandiya'daki evinde ürettiği iPad resimlerinden oluşan sergi; kariyeri boyunca yeni teknolojileri ve yöntemleri araştıran, 2000’lerden bu yana iPhone ve iPad ile çizim yapan Hockney’nin sanatına ışık tutan etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Sanatın örgütlenme biçimleri, çağdaş sanatın piyasa ile ilişkisi, kültür politikaları ve kültür endüstrisi alanlarında çalışmaları bulunan Doç. Dr. Ayşe Hazar Köksal, sergi kapsamında “Pop Sanat Nedir, Ne Değildir?” başlıklı bir konferans gerçekleştirecek.

Pop Sanat popüler kültürün bir ürünü mü, yoksa eleştirisi midir? Kitlesel olanı sanat mertebesine mi çıkartır, yoksa buna dair ironiyi mi sanatsallaştırır? Konferans, 1950’li ve 1960’lı yılların ana akım sanatına yönelik bir eleştiri olarak ortaya çıkan Pop Sanat’ın, zaman içinde kendi tezinin eleştirisine dönüşmesine odaklanacaktır. Pop Sanat’ın eğlenceli üretimlerinin konusu olan medya, şöhret ve popülarite; esasen Pop sanatçısının sanata, sanatçıya ve tüketim kültürüne dair eleştirisine aracılık etmektedir. Pop Sanat’ın zıtlıkların birleşiminden beslenen üretimini dönemin kültürel yapısı ekseninde tartışmaya açan konferans, David Hockney’nin kendine özgü sanatının nasıl şekillendiğine dair de ipuçları sunacaktır.

Önemli Bilgiler:
- Etkinlik, müze konferans salonunda gerçekleştirilir. Konferanslara ücretsiz katılım için kayıt oluşturulması gerekir.

Günler ve Biletler

Etkinlik

Ücretsiz

Konferans - "Pop Sanat Nedir, Ne Değildir?"
Kayıt Ol (Tükendi)

Konferans - "Pop Sanat Nedir, Ne Değildir?"

Konuşmacı: Ayşe Köksal

18 Mayıs Çarşamba, 17.00