19 Ocak 2019 - 30 Mart 2019

Rus Avangardı Galeri Sohbetleri

Sakıp Sabancı Müzesi’nin, 20. yüzyıl sanat tarihinin en heyecan verici dönemlerinden birine odaklandığı sergisi “Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek”, akademisyen Cem Bölüktaş rehberliğinde gerçekleştirilecek “Rus Avangardı Galeri Sohbetleri” serisine ev sahipliği yapıyor. 15 günde bir düzenlenecek sohbetlerde, Rus Avangardı toplumsal dönüşüm ve dünya sanat tarihi çerçevelerinde değerlendirilecek.

Kapsam ve çeşitlilik bakımından Rus avangardlarının geniş bir perspektifte ele alınmasını sağlayan “Rus Avangardı, Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek” sergisi sadece 20. yüzyılın ilk çeyreğindeki deneysel üretimlerin dönüşümünü değil, bu dönemden günümüze kadar geçen süreçte değişen paradigmalara rağmen sanatlardaki sürekliliği de görünür kılıyor.

Bu dönüşüm ve sürekliliğe odaklanacak “Rus Avangardı Galeri Sohbetleri Serisi”, Rus İmparatorluğu’nun son yıllarından Bolşevik Devrimi’ne ortaya çıkan toplumsal ve düşünsel koşulların ışığında, Rus sanatçıların geliştirdiği estetik denemelerin serüvenini, Batılı modern sanat akımlarıyla karşılaştırmalı bir şekilde inceleyerek, avangardın günümüzdeki etkilerini sorgulamayı hedefliyor.

19 Ocak Cumartesi, 11:00 - 12:30

2 Şubat Cumartesi, 11:00 - 12:30

16 Şubat Cumartesi, 11:00 - 12:30

2 Mart Cumartesi, 11:00 - 12:30

16 Mart Cumartesi, 11:00 - 12:30

30 Mart Cumartesi, 11:00 - 12:30

*Katılım müze biletiyle ücretsizdir.

Diğer Etkinlikler

Ertuğrul Salıcı: "Melek’in Unutmadıkları, Melek’i Hatırlayanlar: Bir Madalyonun Öyküsü"

30 Nisan 2024