8 Aralık 2012

19. yüzyıldan Günümüze İzlenimci Eserlerin Sanat Piyasası ile İlişkisi

SSM’de 8 Aralık Cumartesi günü saat 14:00’te gerçekleştirilecek konferansta, “Monet’nin eserlerinin milyon dolarlara satılmasının nedeni nedir?” sorusuna cevap aranacak. Yrd. Doç. Dr. Osman Erdem, konuşmasında, 19. yüzyılda ortaya çıkan izlenimcilik akımının sanat piyasası üzerindeki etkisini ele alacak. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde görev yapan Erdem, günümüzde izlenimci eserlere biçilen yüksek değerlerin, hangi sanatsal ve ekonomik unsurlar sonucu ortaya çıktığını sorgulayacak.

Diğer Etkinlikler

Yetişkin Semineri: İstanbul Mimarisinin Görkemli Kayboluşları ve “Hayalet Yapı” Öyküleri, Prof. Dr. Turgut Saner

8 - 29 Mayıs 2024