Yetişkin Eğitimleri: 20. yüzyılda Modernizm, Postmodernizm ve Çağdaş Sanat

01 Kasım 2018
Yetişkin Eğitimleri: 20. yüzyılda Modernizm, Postmodernizm ve Çağdaş Sanat
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, küratör ve sanat eleştirmeni Beral Madra ile 20. Yüzyılın sanat akımları üzerine bir yetişkin eğitimi gerçekleştirecek.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, 20. yüzyılın sanat akımlarını merak edenler ve çağdaş sanat ile ilgili kapsamlı bilgi sahibi olmak isteyenler için yetişkin eğitimi düzenleyecek.

Küratör ve sanat eleştirmeni Beral Madra’nın anlatımıyla 20 Kasım Salı günü başlayacak eğitim programı, Sabancı Holding’in katkılarıyla kapılarını açan “Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek” sergisine paralel olarak gerçekleştirilecek. “20. yüzyılda Modernizm, Postmodernizm ve Çağdaş Sanat” başlığı altında verilecek dersler, katılımcıların 20. yüzyılın sanat akımlarına dair detaylı bilgi sahibi olmalarını sağlayacak. Bu kapsamda Beral Madra; İzlenimcilik, Dışavurumculuk, Kübizm, Dadaizm, Sürrealizm, Yeni Nesnelcilik, Soyut Dışavurumculuk, Fluksus, Yeni Gerçekçilik, Pop Art, Minimalizm, Kavramsal Sanat ve Yeni Dışavurumculuk akımlarını çağdaş sanat meraklılarına anlatacak.

Eğitimler, 20 Kasım’dan itibaren 4 hafta boyunca Salı günleri 11.00-13.00 saatleri arasında SSM’de devam edecek.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için; sakipsabancimuzesi.org - 0 (212) 277 22 00

Program:

20 / 27 Kasım, 4 / 11 Aralık

Salı günleri / 11.00-13.00

Beral Madra Kimdir?

Beral Madra,1942 doğumlu Türk sanat eleştirmeni yazar ve çağdaş sanat küratörüdür. 1954'te öğrenime başladığı Özel Alman Lisesi'nden 1961'de mezun oldu. Ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nde okudu. 1980-1982 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde ders verdi. 1987 de 1. İstanbul Bienali ve 1989 da 2.İstanbul Bienali Koordiantörlüğünü yaptı. 43, 45, 49, 50 ve 51. Venedik Bienali'nin Türkiye sergilerinin küratörlüğünü yaptı. 2000-2004 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nde Sanat Yönetimi programının kuruluşunda yer aldı. 2003 yılında Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Birliği'nin (AICA - Association Internationale des Critiques d’Art) Türkiye şubesini kurdu. 2005-2006 döneminde Yeditepe Üniversitesi Sanat Yönetimi programında ders verdi.

1983 yılından itibaren BM Çağdaş Sanat Merkezi'nin yönetciliğini sürdürüyor, aynı zamanda 2012 yılında kurulan Kuad Sanat Galerisi'nin de ortağı ve sanat yönetmeni. Kendisi 1984 yılından itibaren yerel ve uluslararası sanatçıların solo veya grup sergilerini İstanbul'da kendi sanat merkezinde ve diğer resmi sanat kuruluşlarında organize etmektedir. Beral Madra 1995 yılından itibaren Berlin senatosu'nun İstanbul Burslu Öğrenciler Programı'nın sanatsal sorumlusudur. Madra,2002 yılının Eylül ayında kurulan Diyarbakır Art Centre'ın kurucu üyesi ve 2003 yılında kurulan Türkiye AICA'nın kurucu üyesi ve baskanıdır. AMCA'nın (Association for Modern and Contemporart Art of the Arab Worl,Iran and Turkey) kurucularındandır.

Bülten