Yaşayan Piramit Konuşmaları: Bitkilendirme Tasarımı ve Evreleri

10 Kasım 2022
Yaşayan Piramit Konuşmaları: Bitkilendirme Tasarımı ve Evreleri
Sakıp Sabancı Müzesi, Sabancı Holding’in ana sponsorluğunda ve Çimsa’nın iletişim sponsorluğunda ekolojik sanatın öncülerinden Agnes Denes’in Yaşayan Piramit sergisi, sanatçılar, sanat tarihçileri, akademisyen, öğrenciler ile ekoloji ve sanatla ilgilenenler için sanatçının pratiğine ışık tutan konferans serisine devam ediyor.

İstanbul’un kent florası içinden seçilen ve Yaşayan Piramit eserinin farklı cephelerindeki güneş ve gölge miktarına göre yerleştirilen bitki ve çiçekler, sergilendiği süre içinde evrim geçiriyor.  Bazıları filizleniyor, çiçek açıyor, bazıları ise tohuma kaçıyor. Uygarlığının en ikonik biçimlerinden biri olan piramidin doğa ile etkileşimindeki organik gelişim gözler önüne seriliyor.

“Yaşayan Piramit Konuşmaları”nın ikincisinde Nadir Bitkiler Fidanlığı’nın kurucusu Fatih Koçak,  “Bitkilendirme Tasarımı ve Evreleri” başlıklı konuşmasında; doğal yaşam döngüsüne sahip, mekâna özgü bir eser olan Yaşayan Piramit’in taşıdığı iki yüz elli beş tür ve iki bin yedi yüz dört adet bitki ve çiçeği ele alacak. Türler, temalar, kurgular, kompozisyonlar ve yerleştirmeler üzerinden ilerleyen konuşma, eserin bitki örtüsündeki değişime de odaklanacak.

“Bitkilendirme Tasarımı ve Evreleri” başlıklı konuşma 16 Kasım Çarşamba günü saat 17:00’de Sakıp Sabancı Müzesi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Bülten