Sakıp Sabancı Müzesi’nde 23 Nisan Çocuk Şenliği!

21 Nisan 2017
Sakıp Sabancı Müzesi’nde 23 Nisan Çocuk Şenliği!
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında sanatla iç içe, birbirinden eğlenceli atölye çalışmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. SSM’nin bahçesinde gerçekleştirilecek aktiviteler kapsamında; “Hareket ve Çizgisel Araştırmalar Atölyesi”, “Dünya Masalları Tiyatrosu” ve “Hakan Musluoğlu ile Ritim Atölyesi” yer alıyor.

Hareket ve Çizgisel Araştırmalar Atölyesi’nde bedenden yola çıkarak çeşitli hareket araştırmaları ve çizim denemeleri yapacak olan çocuklar, çizim esnasındaki jestlerine yoğunlaşarak bu süreçte nasıl hareket edildiğini keşfedecek. Görme, duyma, dokunma duyuları üzerine tasarlanan bu çalışma, çocukların dünyasında yaratıcılığa alan açmayı hedefliyor.

Dünya masallarından seçkin örneklerin anlatılacağı Dünya Masalları Tiyatrosu’nda, çocuklar bu dinletiden sonra birlikte hazırlayacakları sahne, dekor ve kostümlerle bu masalları canlandırıyor, müzenin bahçesini tiyatroya dönüştürüyor. Böylelikle çocuklar, hem sessiz hem de sözel ifade yöntemlerini keşfediyor.

Ritim Eğitmeni Hakan Musluoğlu ile gerçekleştirilecek “Ritim Atölyesi”nde ise çocuklar, dünyanın farklı yerlerinden toplanan ritim aletlerini nasıl çalacaklarını öğreniyor, bu aletlerin geldiği bölgeler ve kullanıldıkları müzik türleri hakkında bilgi sahibi oluyor. Sonrasında katılımcı çocuklarla iki veya üç ritim üzerine gerçekleştirilen toplu çalışmayla takım oyunu ve koordinasyon becerilerinin geliştirilmesi, özgüvene katkı sağlanması amaçlanıyor.

*Atölyeler ücretsizdir. Katılım için 09:00-13:00 / 14:00-17:00 saatleri arasında

0 (216) 550 97 62’den kayıt yaptırılması rica olunur.

Bülten