Konferans: Emirgan ve Atlı Köşk'te Zaman

05 Haziran 2018
Konferans: Emirgan ve Atlı Köşk'te Zaman
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin “Boğaziçi’nde Bir Hanedan: Kavalalı Mehmed Ali Paşa Ailesi” konferans serisi, “Emirgân ve Atlı Köşk’te Zaman” başlıklı konuşmayla sona eriyor.

Konferans, 9 Haziran Cumartesi günü, araştırmacı yazar Emine Çiğdem Tugay’ın anlatımıyla gerçekleştirilecek.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), müzenin ana binası Atlı Köşk’ün ilk sahipleri olan Kavalalı Ailesi’ni konu alan “Boğaziçi’nde Bir Hanedan: Kavalalı Mehmed Ali Paşa Ailesi” konferans serisinin sonuncusunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Ocak ayından bu yana alanında uzman isimlerin anlatımıyla düzenlenen ve Kavalalı Ailesi’ni tüm yönleriyle ele alan konferansların 9. ve son konuşması, “Emirgân ve Atlı Köşk’te Zaman” konusuyla araştırmacı yazar Emine Çiğdem Tugay tarafından 9 Haziran Cumartesi günü, saat 14.00’de yapılacak.

Tarih meraklılarını uzun bir yolculuğa çıkartan konferans serisinde; Kavalalı Hanedanlığı’nın Osmanlı İmparatorluğu ile olan ilişkisi, Mehmed Ali Paşa’nın Kavala’daki yaşamı, hanedanı üyelerinin İstanbul’daki mimari izleri ve sanat hamilikleri, ailenin Türk dili ve edebiyatına katkıları gibi birçok farklı konu işlendi.

*”Boğaziçi’nde Bir Hanedan: Kavalalı Mehmed Ali Paşa Ailesi” konferans serisi, bu yıl 25. yılını kutlayan CarrefourSA’nın katkılarıyla gerçekleştirildi.

* Konferansa katılım ücretsizdir.

Ayrıntılı bilgi için; www.sakipsabancimuzesi.org

Bülten