Kitap Sanatları Koleksiyonu Çocuk Eğitimi Programları

15 Eylül 2015
Kitap Sanatları Koleksiyonu Çocuk Eğitimi Programları
Sakıp Sabancı Müzesi Kitap Sanatları Koleksiyonu Çocuk Eğitimi Programları

Sakıp Sabancı Müzesi Kitap Sanatları Koleksiyonu eğitim programları 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında da devam ediyor. Her hafta Çarşamba günleri saat 10.00 - 11.30 saatleri arasında yapılan atölye çalışmalarına anaokulundan liseye kadar tüm öğrenciler katılabiliyor.

Ben ve Çizgiler / Anaokulları

Bu atölye çalışmasında çocuklar, kitap süsleme sanatının temel kuralları olan örüntü ve simetri konusunda eğlenceli keşifler yapacaklar. Doğadaki simetri ve örüntüye dikkat çekilen oyunlar oynayacaklar, çizgi çalışmaları yapacaklar ve kendi isimlerinin ilk harflerinden oluşan bir sayfayı süsleyecekler.

Karalama Sayfası / İlkokullar

Bu atölye çalışmasında çocuklar, hattatların kullandıkları yazı takımları ile yazı yazma deneyimi yaşayacaklar. İsli mürekkepler ve kamış kalemler kullanarak, kendi karalama sayfalarını hazırlayacak ve süsleyecekler.

Tipografik Denemeler / Ortaokul ve Liseler

Bu atölye çalışmasında gençler harflere görsel anlam yükleme sanatı olan tipografi ile tanışacaklar. Tipografi, kaligrafi ve hat sanatı arasındaki benzerlikleri inceleyecek, kendi harf fontlarını tasarlayacaklar.

Kayıt olmak için 0216 550 97 62 numaralı telefonu hafta içi 09.00 - 13.00 ve 14.00 - 17.00 saatleri arasında arayabilirsiniz.

Bülten