14 Mayıs 2009 - 2 Ağustos 2009

LİZBON Bir Başka Şehirden Hatıralar

Bilet Al

LİZBON Bir Başka Şehirden Hatıralar

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Portekiz’deki Calouste Gulbenkian Vakfı işbirliğiyle, 14 Mayıs – 02 Ağustos 2009 tarihleri arasında, "LİZBON Bir Başka Şehirden Hatıralar" başlıklı sergiye ev sahipliği yaptı. Sergi, 19. yüzyıl sonu ile 20. yüzyıl başını kapsayan zaman diliminde yaşamış önemli Portekizli sanatçıların eserleriyle, bizlere hem uzak hem de bir o kadar yakın olan Lizbon kentini tanıttı.

"LİZBON Bir Başka Şehirden Hatıralar" ilhamını; SSM ile Calouste Gulbenkian Vakfı’nın 2007 yılında Portekiz'de düzenlediği "Çağrışımları, Yolculukları ve Atmosferiyle İstanbul, Sakıp Sabancı Müzesi Resim Koleksiyonu'ndan Tablolar" sergisinden aldı. Sergide yer alan eserlerdeki Boğaziçi ve deniz manzaraları, İstanbul'un gündelik hayatından sahneler, Avrupa kıtasının batı ve doğu uçlarında yer alan Lizbon ile İstanbul'un ortak özelliklere sahip olduğu gerçeğini ortaya koydu. Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva'nın Türkiye ziyareti sebebiyle düzenlenen "LİZBON Bir Başka Şehirden Hatıralar" sergisi; kültürleri, dinleri, uygarlıkları ve kıtaları birleştiren Lizbon ile İstanbul'un benzerliklerini, ortak yanlarını gözler önüne serdi.

Unutulmuş Bir Cumhuriyet Kadını: Bütün Yönleriyle Melek Celâl

26 Aralık 2023 - 28 Nisan 2024

Unutulmuş Bir Cumhuriyet Kadını: Bütün Yönleriyle Melek Celâl

Mağaza

"LiZBON Bir Başka Şehirden Hatıralar" - Katalog

75 ₺

Satın Al (Tükendi)
SSM Mağaza
"LiZBON Bir Başka Şehirden Hatıralar" - Katalog
Mağazaya Git
SSM Dostu Kart Avantajları

Sakıp Sabancı Müzesi üyelik programıyla yıl boyu ayrıcalıklı bir müze deneyimi yaşayın. Bir sene boyunca birbirinden farklı ayrıcalıklardan yararlanın, sevdiklerinize de hediye ederek onlara destek ve ilham kaynağı olun.

Kart Satın Al