full screen background image

Konferans Serisi

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, Sabancı Holding’in katkılarıyla 18 Ekim 2018’de ziyarete açılan ve 1 Nisan 2019’a kadar devam edecek olan “Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek” sergisi etkinlikleri kapsamında konferans serisine ev sahipliği yapıyor. 15 günde bir Çarşamba akşamları düzenlenecek konferanslarda, Rus Avangardı kapsamlı bir çerçevede ele alınacak. Rus Avangardı’nın mimari, sanat, tiyatro, edebiyat ve tasarım gibi farklı alanlardaki üretiminin inceleneceği etkinlikte, aynı zamanda bu sanat akımının tarihsel gelişimi de aktarılacak. Konferans serisi 5 Aralık Çarşamba saat 19:00’da, Sakıp Sabancı Müzesi Konferans Salonu’nda Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan’ın “Rusya’da 1917 Ekim Devrimi ve Hafıza Mekânları” başlıklı konuşmasıyla başlıyor.

Konferanslara katılım ücretsizdir.

Konferans programları hakkında bilgi almak için aylık SSM bültenine kayıt yaptırabilirsiniz.

5 Aralık Çarşamba, 19:00-20:00

Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan, “Rusya’da 1917 Ekim Devrimi ve Hafıza Mekânları”

19 Aralık Çarşamba, 19:00-20:00

Prof. Dr. Uğur Tanyeli, “Mimarlıkta Devrim-Devrimde Mimarlık: Rusya"