full screen background image

Boğaziçi’nde Bir Hanedan - Kavalalı Mehmed Ali Paşa Ailesi

SÜ Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), yepyeni bir konferans serisi ile sanat ve tarihseverlerle buluşuyor.

SSM, 2016-2017'de Boğaziçi’nin sahilleri, dini yapıları, koruları ve ağaçlarından Boğaziçi’nde müzik, edebiyat ve resme kadar birçok konunun ele alındığı ve büyük ilgi gören “Boğaziçi Buluşmaları”nın ardından, şimdi de Müze'nin ana binası Atlı Köşk'ün de ilk sahipleri olan Kavalalı Ailesi'ni konu alan "Boğaziçi'nde Bir Hanedan: Kavalalı Mehmed Ali Paşa Ailesi" başlıklı konferans serisine ev sahipliği yapıyor. Bu sene 25. yılını kutlayan CarrefourSA'nın katkılarıyla gerçekleştirilecek konferans serisinde Kavalalı Ailesi'nin üyeleri ile 19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu ve Kavalalı Hanedanı konusunda uzman tarihçiler, mimarlık tarihçileri ve sanat tarihçileri yer alıyor.

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın "19. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu ve Kavalalı Mehmed Ali Paşa Hanedanı’nın Yükselişi" başlıklı konuşmasıyla başlayan “Boğaziçi’nde Bir Hanedan: Kavalalı Mehmed Ali Paşa Ailesi” konferans serisi, 3 Şubat, Cumartesi, 14.00'te gazeteci, yazar Murat Bardakçı tarafından gerçekleştirlen, "Kavalalı Hanedanı ve Son Hıdiv Abbas Hilmi Paşa" ve 17 Şubat, Cumartesi günü Prens Abbas Hilmi tarafından gerçekleştirilen "Mehmed Ali Paşa ve Osmanlı Aile Hatıraları" başlıklı konuşmayla devam etti.

Serinin dördüncü konuşması ise, 3 Mart, Cumartesi, 14.00'te Osmanlı tarihçisi, Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Heath Lowry ve Kavala’daki MOHA (Mehmed Ali Paşa Enstitüsü) Başkanı Anna Missirian tarafından yapılacak.

Prof. Dr. Heath Lowry, "Remembering One’s Roots: Muhammad Ali Pasha of Egypt’s Links to the Macedonian Town of Kavala (Köklerini Hatırlamak: Kavalalı Mehmed Ali Paşa’nın Makedonya Kenti Kavala ile Bağları)" ve Anna Missirian "Restoration of Muhammad Ali Pasha’s Külliye and House in Kavala and Their Impact on the Social and Cultural Urban Environment (Mehmed Ali Paşa’nın Kavala’daki Külliyesi, Evi, Kent Ortamın Sosyal ve Kültürel Katkıları)"  başlıklı konuşmaları gerçekleştirecek.

*Konuşma dili İngilizce simultane çeviri olacaktır.

Etkinlik müze ziyaretçilerine ücretsizdir.

Bilgi için aldemir@sabanciuniv.edu veya ferdabaltaci@sabanciuniv.edu adreslerine e-posta gönderebilir ya da (212) 277 22 00 (dahili 124 veya 137) numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Konferans programları hakkında bilgi almak için aylık SSM bültenine kayıt yaptırabilirsiniz.