23 Mayıs 2011 - 30 Ekim 2011

Karşıdan Karşıya. MÖ 3. Bin’de Kiklad Adaları ve Batı Anadolu

Bilet Al

Karşıdan Karşıya. MÖ 3. Bin’de Kiklad Adaları ve Batı Anadolu

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), ÇİMSA’nın ana sponsorluğunda, Ege’nin ortak tarihine ilişkin çok değerli bir sergiye ev sahipliği yaptı. Karşıdan Karşıya - MÖ 3. Bin’de Kiklad Adaları ve Batı Anadolu isimli sergi, Türkiye Müzelerinin yanı sıra Atina Milli Arkeoloji Müzesi, N. P. Goulandris Vakfı Kiklad Sanatı Müzesi’nden gelen 340 eseri ağırladı. Sergide; uygarlığın adımlarının atıldığı Anadolu ve hemen yakınında bulunan Kiklad takımadaları arasındaki ilişkiler incelendi, benzeşen, ancak bölgesel özelliklerini koruyan iki kültürün öyküsü dile getirildi. İki ülke müzeleri arasındaki ilk işbirliğinden doğan sergi, 30 Ekim 2011 tarihine kadar İstanbullularla buluştu.

Aslına uygun inşa edilmiş 14 metrelik bir Kiklad teknesi modeli, serginin en dikkat çekici parçalarından biri olarak öne çıktı. Sergiye dahil edilen modelle, uzun yıllar Ege Denizi’nin iki yakasını buluşturan tek ulaşım aracı olan teknelerin, iki kültürün etkileşimi üzerindeki etkisi ve önemi vurgulandı. Tekneler, Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yürütülen “Kiklad Tekneleri Canlandırma Projesi” kapsamında hazırlandı. Üretiminde hiçbir yapıştırıcı ve çivi kullanılmayan tekneler, halatlarla birbirine bağlanan tahtaların suya girince şişerek kenetlenmesi mantığından hareketle, aslına uygun olarak inşa edildi.

Unutulmuş Bir Cumhuriyet Kadını: Bütün Yönleriyle Melek Celâl

26 Aralık 2023 - 23 Haziran 2024

Unutulmuş Bir Cumhuriyet Kadını: Bütün Yönleriyle Melek Celâl

Mağaza

Karşıdan Karşıya / MÖ 3. Bin'de Kiklad Adaları ve Batı Anadolu

Ücretsiz

Satın Al (Tükendi)
SSM Mağaza
Karşıdan Karşıya / MÖ 3. Bin'de Kiklad Adaları ve Batı Anadolu
Mağazaya Git
SSM Dostu Kart Avantajları

Sakıp Sabancı Müzesi üyelik programıyla yıl boyu ayrıcalıklı bir müze deneyimi yaşayın. Bir sene boyunca birbirinden farklı ayrıcalıklardan yararlanın, sevdiklerinize de hediye ederek onlara destek ve ilham kaynağı olun.

Kart Satın Al